x
Loading...

Deprem Testi Nedir? Neler Yapıyoruz?

Evinize, işyerinize bilgi amaçlı veya gerekli kurumlara vermek üzere Deprem Analizi yaptırıp Deprem Raporu almak için sizlerin yanınızdayız. Deprem Analizini yapıp hazırladığımız Deprem Dayanıklılık Raporunu; İşyeriniz, Eviniz, Apartmanınız, Siteniz, Poliklinik, Hastaneler, Sağlık Ocakları, Tüm Eğitim Yapıları, Okullar, Yurt, Üniversiteler, Sağlık Yapıları, Kurslar, Bakımevleri, Her Çeşit Üretim Tesisleri, Fabrikalar, Tüm Kamu Binaları, Spor Salonları, Eski Eser Tarihi Eser Binalar, Her Çeşit Amaçla kullanılan binaların Tüm Belediyelerde, Tüm Resmi Kurumlarda, Tüm Bakanlıklarda İl, İlçe Müdürlüklerinde geçerli Bilgi Amaçlı veya İşyeri Açma Çalışma Ruhsatı, Binada Oturulabilir İzni için kullanabilirsiniz.

Deprem Analizi

Gerekli yetkilere ve uzmanlıklara sahip olarak bina deprem testi gerçekleştirmek için hizmet vermekte olan firmalar, test işlemleri için öncelikle binanızda incelemeler gerçekleştiriyor. Bu incelemeler sırasında en önemli konu binanın kaç kat ile inşa edilmiş olduğu üzerinden hesap yapılması oluyor. Bu kapsamda uygulanan temel bir kurala bağlı olarak 5 kat altında bulunan binalarda binanın 3 ana kolu kullanılarak test uygulaması sağlanırken 5 kat ve üstü binalarda 5 ana kolon üzerinden gerekli test uygulamaları sağlanıyor. Kolonlar üzerinde inceleme çalışmaları için öncelikle donatı tespit işlemleri sağlanıyor. Donatı tespit işlemleri sonrasında yapıdan karot alımı gerçekleştirilerek testin ikinci aşamasına geçiş sağlanıyor. Alınan örnekler ile birlikte gereken incelemeler sağlandıktan sonra binanın birçok farklı ayrıntısı da gözden geçirilerek deprem testi işlemleri sürdürülüyor.

Hemen İletişime Geçin

Deprem Dayanıklılık Testi

Depreme dayanıklılık testi için uygulanacak olan yöntemi binanın kat sayısı ortaya çıkarmaktadır. 5 kata kadar olan binalarda binanın 3 kolonu üzerinde, daha yüksek olan binalarda ise 5 kolon üzerinde gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Kolon üzerinde donatı tespiti yapıldıktan sonra karot alımı yapılarak ikinci aşamaya geçilir.

Bunlara ek olarak basınç dayanım testi, karot yerinin doldurulması ve proje kontrolü yapılır. Tüm bunların sonunda rapor yazılarak süreç tamamlanmış olur.

Hemen İletişime Geçin